Rolls-Royce Silver Cloud III


Kenmerken

Merk
Rolls-Royce
Model
Silver Cloud III
Carrosserie
Sedan

Tellerstand
95197 mijlen
Conditie
Very Good
Referentieno.
0000650
Kleur
Blauwgrijs-donkergrijs
Kleur interieur
Beige
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
6230 cc

Transmissie
Automaat
Vermogen
200 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

De automatisch geschakelde Rolls-Royce Silver Cloud III die Classic Park aanbiedt stamt uit 1964 en is een originele LHD uitvoering. De bijzondere in het oog springende kleurstelling met de donkergrijze en ijsblauwe metallic lak, versterkt de elegante rondingen van de auto. Een echte indrukwekkende Rolls-Royce!


Algemeen

De Rolls-Royce Silver Cloud was gedurende zijn bouwperiode (1955-1966) het belangrijkste model van de Britse firma. Met zijn 538cm lengte was het de langste van de “kleine” Rolls-Royces. De Silver Cloud, een ontwerp van J.P. Blatchley, was duidelijk moderner vormgegeven dan zijn voorganger, de op vooroorlogse automobielen geïnspireerde Silver Dawn. Op de grille na is de Bentley S-serie (van hetzelfde concern) gelijk aan de Silver Cloud. De bouwmethode, carrosserie separaat gebouwd op chassis, was nog traditioneel maar stond wel toe dat ook gerenommeerde coachbuilders als Mulliner en Park Ward hun diensten aan de gegoede clientèle konden aanbieden. De gelaste stalen constructie van het chassis maakte dat de stijfheid van het model maar liefst 50% hoger lag dan die van zijn voorganger. Het gewicht van de auto was echter ook navenant: ruim 1.900 kg voor de eerste serie en 2.100 kg voor de derde en laatste serie.
In die jaren hanteerde Rolls-Royce de volgende reclame-slogan voor de Silver Cloud: “At 60 mph the loudest noise in this new Rolls-Royce comes from the electric clock”. Bekende Silver Cloud bezitters waren Elvis Presley en Frank Sinatra.

De Rolls-Royce Silver Cloud I (1955-1958) had een 4887 cc zescilinder in-lijn motor die 155 pk bij 4000 tpm leverde en een topsnelheid van 165 km / h bereikte. De auto was standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak, de draaicirkel was een riante 12,70 meter.

In 1959 werd de Silver Cloud II geïntroduceerd. Aan de buitenzijde was de verandering minimaal, de motor was nu echter een 6,2 liter V8. De topsnelheid werd hierdoor aanzienlijk verhoogd tot 183 km / h, maar de beste verandering was de sterk verbeterde acceleratie en koppel. Stuurbekrachtiging was nu standaard.

De laatste generatie Silver Cloud, de III, werd gebouwd van 1963-1966. De aanpassingen aan het uiterlijk waren weer minimaal, met uitzondering van de koplampen en de motorkap. De topsnelheid lag inmiddels op 197 km / h. Het interieur was wel geheel opnieuw gestyld.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Rolls-Royce Silver Cloud III

Automatisch geschakelde Rolls-Royce Silver Cloud III uit 1964.


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het nu zelf

Koop een entreeticket voor het museum of maak een afspraak en bekijk de Rolls-Royce Silver Cloud III van dichtbij. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur