Triumph TR2


Merk
Triumph
Model
TR2
1e Toelating
1955
Tellerstand
93261 mijlen
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Zwart
Kleur interieur
Bordeaux rood
Vermogen
76 pk
Motorinhoud
2000 cc
Carrosserie
Cabriolet
Referentieno.
0000714

De Triumph TR2 is geproduceerd van augustus 1953 tot september 1955. De TR2 was de poging van Triumph om een aandeel te verwerven in de steeds groter wordende sportwagenmarkt in de Verenigde Staten. In totaal zijn er 8.636 TR2's gebouwd, waarvan de meeste daadwerkelijk in de Verenigde Staten zijn verkocht. De TR2 wordt algemeen beschouwd als de "auto waarmee het allemaal begon" voor Triumph. De combinatie van pittige prestaties, een aansprekend model en een betaalbare prijs maakte de auto tot een bestseller en was de basis van de succesvolle TR-serie zoals we die nu kennen.
Deze TR2 is één van de laatste exemplaren vóór de introductie van de TR3, in 1955.

De TR2 van Classic Park is van 2002 tot 2005 volledig body-off gerestaureerd. De met foto’s gedocumenteerde restauratie heeft geresulteerd in glanzend nieuwe lak, lederen kuipstoelen en een softtop in dezelfde bordeauxrode kleur, nieuw chroom, een schone motorruimte, alles wat je van een goede restauratie mag verwachte. Recent is bovendien de tweeliter viercilinder motor volledig gerestaureerd en is de auto op Nederlands kenteken gezet. Sinds de afronding van de restauratie in 2005 heeft de Triumph slechts één eigenaar gehad.
Bijzonder aan de TR2 van Classic Park is bovendien dat de auto voldoet aan alle eisen om te worden toegelaten tot de Mille Miglia, het legendarische evenement dat jaarlijks in Italië wordt verreden.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 49.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Triumph TR2 van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur