Ford Model A


Kenmerken

Merk
Ford
Model
Model A
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
29067 mijlen
Referentieno.
0000744
Kleur
Bruin
Kleur interieur
Bruin
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
3300 cc

Transmissie
Handgeschakeld
Vermogen
40 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze Sport Coupé is tot in het kleinste detail gerestaureerd. Het interieur van deze A Sport Coupé is voorzien van LeBaron Bonney bekleding wat is gemaakt door LeBaron volgens recept van 1929. Het dak is ook op deze wijze door LeBaron gemaakt. Deze auto is voorzien van een Dicky Seat die voor twee extra zitplaatsen achterin zorgt welke zijn bekleed met kunstleder.
De restauratie heeft, inclusief het zoeken naar de originele New-Old-Stock onderdelen, 15 jaar geduurd. Het resultaat is er ook naar, alles is nieuw tot het laatste boutje. De restauratie is gedocumenteerd door middel van een uitgebreide fotoreportage.
Deze Ford is uitgevoerd in een fraaie en “period” correcte kleurstelling en verkeert in een uitmuntende staat. Boven de voorruit is een sunvisor aangebracht, ook zijn een ruitenwisser, een brandstofmeter, een startmotor en spaakwielen aanwezig. Op de radiateur zit een originele Moto Meter welke de koelwatertemperatuur weer geeft.
Deze A-Ford komt van origine uit Amerika, California en is in 2000 in Nederland ingevoerd en de Europese invoerrechten zijn voldaan en is “ready to go”.


Algemeen

De Ford A Sport Coupé is gebouwd in 1929 in de Verenigde Staten. Hoewel er van de A-Ford grote aantallen gebouwd zijn, is dit type de meest zeldzame variant. Dit komt ook door de korte productieperiode van maart 1928 en tot en met augustus 1929.
De versnellingsbak bestaat uit drie versnellingen en een achteruitversnelling. De krachtige 3.3 liter 4 cilinder lijnmotor levert 40 pk en haalt een top van 65 mph oftewel 105 km/uur. Vanwege deze hoge snelheden is de Ford voorzien van vier trommelremmen met een mechanische bediening. De voorruit bestaat uit veiligheidsglas, de A-Ford was de eerste auto die dit standaard had.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Ford Model A

Ford Model A van 1929


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Ford Model A van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur