Alfa Romeo 1900 CSS Touring


Kenmerken

Merk
Alfa Romeo
Model
1900 CSS Touring
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
32860 kilometers
Referentieno.
0000788
Kleur
Rood
Kleur interieur
Rood / grijs
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
1972 cc

Transmissie
Handgeschakeld
Vermogen
115 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze in concoursstaat verkerende Alfa Romeo 1900 CSS Touring Superleggera heeft slechts drie particuliere eigenaren gehad en is volledig matching. In 1957 werd de auto door de Zwitserse Alfa Romeo dealer Pescio & Graffenried uit Lausanne verkocht aan P. Wenger, een architect uit Brique.

De auto werd geleverd in de kleur Amaranto, de achterbank werd er als optie bij besteld. De eerste eigenaar P. Wenger behield de auto tot aan zijn dood waarna de auto overging naar een andere inwoner van de plaats Brique.

In 2010, bij een kilometerstand van 31.809 km werd de motor gereviseerd voor een bedrag van 19.609 CHF. De derde en laatste Zwitserse eigenaar kocht de auto in 2012 aan en liet de auto volledig restaureren in de periode 2014-2015.

De originele spaakvelgen, die los worden bijgeleverd, waren niet meer te redden en werden daarom vervangen door nieuwe Borrani chromen spaakwielen.

Bij deze Alfa is veel documentatie aanwezig, waaronder het “certificate of origine”, de originele handleiding, folders, de originele aankoopnota, historische foto’s en rekeningen van de restauratie.


Algemeen

De eerste 1900 Sedan werd mei 1950 geïntroduceerd op de Autosalon van Turijn. De auto veroorzaakte een sensatie. Zeer sober van lijn, slechts voorzien van een enkel chroom-biesje over de motorkap, luidde hij een generatie van na-oorlogse Alfa’s in. Alfa Romeo had met de 1900 zijn eerste bescheiden schreden op het terrein van de massaproductie gezet. In al zijn vormen zouden er totaal 21.304 1900’s worden gebouwd, om in 1959 uit de productie te worden genomen.

In 1951 werden de eerste Sprint versies (eerste serie) gebouwd. In tegenstelling tot de Sedan-versie werden de carrosserieën ervoor vervaardigd door een groot aantal carrosseriebedrijven, waaronder het bedrijs Touring uit Milaan.

Carrozzeria Touring heeft verschillende variaties aan modellen gebouwd op basis van de 1900. Waaronder deze 1900 Coupe Super Sprint. Samen met Gaotano Ponzoi richtte Felice Bianchi Anderloni (later opgevolgd door zijn zoon Carlo) in 1926 het bekende carrosseriebedrijf op, gevestigd in Milaan. Zij waren gespecialiseerd in het bouwen van aluminium carrosserieën en bedachten op een gegeven moment een licht buizengeraamte, waarna het woord ‘Superleggera’ aan de bedrijfsnaam werd toegevoegd. Buiten de ‘Primavera’s’ (carrosseriebouwer Boano) waren de Touring-coupes de enige coupes die in redelijke series werden gebouwd en in de verkoopcatalogi van Alfa Romeo werden opgenomen.

In 1966 moest Touring Superleggera het helaas afleggen tegen de massaproductie en de onbetaalbare uurlonen. Nu zijn hun creaties nog steeds zeer gewild en inmiddels kostbaar te noemen. Zowel de naam ‘Touring’ als 'Superleggera' zijn begrippen bij iedere autoliefhebber.

Onder de 1900-liefhebbers wordt dit CSS Touring-ontwerp een ‘serie-4’ genoemd. Een elegante tweedeurs coupe voorzien van ranke belijningen. Met een topsnelheid van zo’n 190 kilometer per uur is het best een snelle auto te noemen.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Alfa Romeo 1900 CSS Touring

Zeer goed gedocumenteerd - Matching numbers - Borrani spaakwielen.


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Alfa Romeo 1900 CSS Touring van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur