Lamborghini Countach 5000 S


Kenmerken

Merk
Lamborghini
Model
Countach 5000 S
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
23957 kilometers
Conditie
Pristine
Referentieno.
0000797
Kleur
Wit
Kleur interieur
Zwart
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
4800 cc

Transmissie
Handgeschakeld
Vermogen
373 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze Lamborghini Countach is nieuw geleverd in de USA in 1982. De auto werd daar door een Nederlandse Lamborghini specialist gespot. Na aankoop door deze specialist, enige jaren geleden, is de auto volledig overgespoten in de originele kleur. Het interieur is nog origineel en verkeert in een zeer mooie staat. De techniek is destijds aangepakt door Guus van Eijk, hij heeft onder andere de cilinderkoppen gereviseerd. Classic Park kocht de Countach voorjaar 2015 van de tweede Nederlandse eigenaar. Wij verkochten deze auto enige maanden later aan een Belgische relatie. Na twee jaar vond deze het tijd voor iets anders, deze prachtige Countach is nu terug op het honk!

De Countach wordt geleverd met een Belgische registratie, het Lamborghini register certificaat, het origineel owners manual, de originele brochure en een origineel reserve wiel.

Van de Lamborghini Countach 5000 S zijn slechts 323 stuks geproduceerd. Deze Countach is voorzien van de optionele achterspoiler wat hem nog begeerlijker maakt. De auto is matching numbers en heeft de originele kleurstelling.

The best Darth Vader Stormtrooper vessel in the Galaxy!


Algemeen

De eerste 'nieuwe' Countach werd de LP500(0) S. Deze werd geïntroduceerd nadat Ferrari hun nieuwe boxermotor onthulde, die sneller bleek te zijn dan de Countach LP400S, Lamborghini moest iets doen!

Lamborghini probeerde eerst een turbo-versie te maken van de 4.0-liter motor, maar dat werd geen succes want de motor kreeg door de aanpassingen onvoldoende koeling. Dit project werd daarom in een vroeg stadium gestopt. Uiteindelijk is besloten om de cilinderinhoud te verhogen naar 4754 cc. Dit werd bereikt door zowel de boring als de slag van de motor aan te passen. Andere wijzigingen waren het verlagen van de compressieverhouding, nieuwe nokkenassen en grotere Weber carburateurs.

De buitenkant van de Countach onderging slechts beperkte veranderingen, zo werd een kleine wijziging doorgevoerd aan de knipperlichten (zijkant) en natuurlijk werd de inscriptie op het achter paneel veranderd, op sommige latere productienummers werd '5000' vermeld in plaats van '500', een minder zichtbare verandering was het gebruik van OZ lichtmetalen velgen in plaats van de magnesium Campagnolo velgen zoals deze gebruikt werden op de vroege LP400 S modellen. Deze OZ velgen waren iets zwaarder, maar hadden hetzelfde ontwerp als op de latere LP400 S uitvoering. Het interieur onderging enkele kleine aanpassingen. De bekleding van de binnendeuren werd iets luxer, ook het slot op het handschoenenkastje werd gewijzigd.

In maart 1982 op de Geneva Auto Show, werd de nieuwe LP500 S geïntroduceerd, de oude LP400 S modellen bleven leverbaar, maar er werden niet veel exemplaren meer verkocht. De LP500S was zwaarder, ongeveer 290 kilogram, maar door zijn andere motor toch een stuk sneller dan de LP400 S.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Lamborghini Countach 5000 S

1982 Lamborghini Countach 5000 S


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het nu zelf

Koop een entreeticket voor het museum of maak een afspraak en bekijk de Lamborghini Countach 5000 S van dichtbij. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur