Pierce-Arrow 836


Kenmerken

Merk
Pierce-Arrow
Model
836
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
62225 kilometers
Referentieno.
0000857
Kleur
Donkerblauw
Kleur interieur
Bruin
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
6300 cc

Transmissie
Handgeschakeld
Vermogen
184 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze door Classic Park aangeboden Pierce Arrow is enkele jaren geleden in Spanje geheel body off gerestaureerd. De restauratie is zeer vakkundig uitgevoerd. De auto is zowel optisch als technisch in smetteloze staat.

Deze prachtige Pierce Arrow is voorzien van de zeer gewilde 8 cilinder in lijn motor (135 kW).Kortom een unieke kans om een Pierce Arrow uit 1933 in uw collectie op te nemen!


Algemeen

Kwaliteit was het uitgangspunt van George N. Pierce toen hij samen met de heren Heinz en Munschauer in 1865 een fabriek voor consumentenproducten oprichtte. Ze produceerden van alles maar waren vooral bekend om de vergulde vogelkooien. Na het uitkopen van zijn compagnons ging Pierce ook fietsen vervaardigen. Net als voor veel anderen was aan het eind van de 19e eeuw ook voor George Pierce het idee van een wagen die aangedreven werd door iets anders dan een paard onweerstaanbaar. Na een mislukt experiment met een stoom-auto, werd in 1901 zijn eerste auto, de Motorette, gepresenteerd: een ééncilinder die drie pk produceerde. Al snel stond het bedrijf bekend om zijn zeer betrouwbare, luxueuze en dure automobielen. Zelfs in het Witte Huis waren ze geliefd. Vanaf 1908 ging het bedrijf verder onder de naam Pierce-Arrow, naar één van de succesmodellen: the Great Arrow. Toen George Pierce overleed in 1910 deden zijn erfgenamen de aandelen van de hand.

In de jaren ’20 leek het succesverhaal uitgewerkt en werden de Pierce-Arrow auto’s (figuurlijk) links en rechts ingehaald door modernere automobielen. In 1928 werd het bedrijf overgenomen door Studebaker. Deze fusie en de introductie van de nieuwe achtcilinder motor leken in eerste instantie de redding voor het automerk. De autoverkoop schoot omhoog en er werden ambitieuze auto’s gebouwd. In 1933 veroorzaakten financiële problemen een faillissement en het bedrijf werd ternauwernood gered van de ondergang door een paar plaatselijke zakenmensen.

Dat zelfde jaar werd de achtcilinder Pierce-Arrow 836-serie geïntroduceerd, verkrijgbaar op twee verschillende wielbases, en er was een heel scala aan diverse carrosserieën verkrijgbaar. De grootste modellen boden plaats aan maar liefst zeven passagiers. De motor produceerde 135 kW en was de eerste auto met stillere hydraulische klepstoters.

Na 1933 zette Pierce-Arrow de ontwikkeling van de acht- en twaalfcilinders voort, maar de magie leek verdwenen. In het laatste jaar van zijn bestaan, 1938, produceerde de fabriek slechts een handvol auto’s.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Pierce-Arrow 836

Body off gerestaureerd - Acht cilinder in lijn motor - Smetteloze staat.


€ 259.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het nu zelf

Koop een entreeticket voor het museum of maak een afspraak en bekijk de Pierce-Arrow 836 van dichtbij. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur