Jaguar XK150 3.4 DHC


Kenmerken

Merk
Jaguar
Model
XK150 3.4 DHC
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
79674 mijlen
Referentieno.
0000904
Kleur
Cotswold blue
Kleur interieur
Rood
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
3442 cc

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Vermogen
193 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

De Jaguar XK150 was zonder twijfel een van de beste sportwagens uit de jaren vijftig. De auto was een beetje groter dan zijn voorgangers, de XK120 en de XK140, bood meer binnenruimte en een betere en comfortabelere rit. De grote 3,4 liter zescilinder in lijn motor bood veel kracht, zelfs in het verkeer van vandaag is een XK150 een vlotte auto. Het moet in de jaren vijftig een sensatie geweest zijn.

Dit exemplaar is qua conditie uniek. Een Jaguar XK 150 in zo'n geconserveerde toestand is zeer zeldzaam en wij werden direct gecharmeerd door deze ongelooflijke auto. Een niet gerestaureerde Jaguar XK150 Drop Head Coupe, volledig Matching Numbers (motor, body, versnellingsbak, ex- en interieurkleur), af fabriek optioneel met overdrive uitgerust.
Magnifieke staat van body en chassis, zeer sterk gepatineerd oud en deels origineel lakwerk, schitterend eerste lederen interieur en eerste dashboard bekleding. Absoluut roestvrij in motor- en kofferruimte en in de A- en B-stijlen. De binnenkant van de deuren staat nog in de fabriekslak. De Jaguar is nog precies zoals deze de fabriek bijna zestig jaar geleden verliet (nu een beetje meer gepatineerd...).

Recent is meer dan € 12.500 geïnvesteerd aan instandhouding van de auto, denk hierbij aan onderhoud aan de motor en de remmen. Er zijn ook splinternieuwe "Competition" spaakwielen (72 spaken) gemonteerd met Avon Turbosteel banden die de wegligging in grote mate verbeterden. Uiteraard worden de originele wielen meegeleverd.
In het afgelopen jaar is de XK 150 dhc gebruikt voor meerdere rally’s en langere trips inclusief de jaarlijkse bedevaart naar Goodwood Revival.

De historie is deels gedocumenteerd en het originele instructieboek is aanwezig evenals recente facturen met betrekking tot het uitgebreide mechanisch onderhoud.

Op de weg is deze XK sensationeel, want deze is snel en makkelijk te rijden, maar met onverslaanbare straight-out-of-the-barn-look.

Het belangrijkste is dat de XK nog steeds voelt, ruikt en rijdt als een ongerestaureerde auto, iets dat nooit bereikt wordt met een gerestaureerde klassieke auto. Deze XK150 moet worden gezien en gereden om de opportuniteit ervan volledig te begrijpen.
Deze auto is voor de echte klassieke autoliefhebber en wij hopen dat de XK in deze gerestaureerde en gepatineerde toestand zal blijven. Als u zoals wij van originele klassieke auto's houdt dan zullen er niet veel betere exemplaren beschikbaar zijn dan deze.

Originele auto's zijn ongelooflijk schaars, en het is belangrijk dat deze zeldzame machines behouden blijven. Bent u er klaar voor om de nieuwe bezitter maar ook erfgoedbewaarder van deze XK150 te worden?
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Jaguar XK150 3.4 DHC

Ongerestaureerde originele XK150 - Deels eerste lak - Eerste interieur - Matching numbers.


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Jaguar XK150 3.4 DHC van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur