Amilcar CGS Boattail Ch. Duval


Kenmerken

Merk
Amilcar
Model
CGS Boattail Ch. Duval
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
7318 mijlen
Referentieno.
0000924
Kleur
Blauw
Kleur interieur
Zwart
Bestuurderszijde
Rechts
Motorinhoud
1074 cc

Transmissie
Handgeschakeld (3 versnellingen)
Vermogen
33 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Een Amilcar wordt vaak “the poor mans Bugatti” genoemd. Er zijn dan ook enkele belangrijke gelijkenissen zoals het sportieve uiterlijk en het lage gewicht van de auto’s. De Amilcar geeft evenals de Bugatti door het extreem lage gewicht ontzettend veel rijplezier! De voorbije decennia hebben de klassiekers van Amilcar een behoorlijke prijsontwikkeling doorgemaakt. Zoals bij veel andere merken zoals Bentley en Bugatti gaat een waardestijging vaak ten koste van de authenticiteit. Originele carrosserieën worden vervangen door replica’s van sportieve uitvoeringen. Deze Amilcar is daaraan ontsnapt omdat het al een sportieve Amilcar betrof: het gaat hier om een zeldzame en bovenal zeer originele Amilcar CGS (Chassis Grand Sport) met de gewilde aluminium boattail body van Ch. Duval.

De historie van deze auto gaat terug tot 1945. De auto is vermoedelijk in 1925 nieuw in België geleverd, gedurende de Tweede-Wereldoorlog zijn helaas de exacte gegevens verloren gegaan. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was er een groot bevrijdingsleger in België. De Amerikaanse Captain J.K. Leydon kocht deze CGS in 1945 in België en zette deze op transport naar de USA. Ergens begin jaren ’70 van de vorige eeuw deed hij de Amilcar cadeau aan zijn zoon. Eind jaren ’70 verkocht de zoon de CGS aan een volgende eigenaar. In de jaren ’90 werd de Amilcar, inmiddels een gezochte klassieker, vervolgens verkocht naar het Verenigd Koninkrijk. Daar is de auto in de late jaren ’90 volledig gerestaureerd en opnieuw gespoten in de kleur French Blue. Een van de eigenaren in Engeland heeft ook met de auto geracet. De CGS is in 2014 terug naar België verkocht en daar opnieuw voorzien van een nieuwe laklaag. In 2017 is de Amilcar naar Nederland gekomen en is o.a. de motor, versnellingsbak en startmotor geheel gereviseerd. Deze werken zijn inmiddels uitgevoerd met als resultaat een prachtig lopende Amilcar die klaar is voor lange toerritten!

De historie van deze Amilcar CGS met boattail body van Ch. Duval omvat twee dikke mappen met documentatie, facturen en foto’s van deze unieke auto.

Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Amilcar CGS Boattail Ch. Duval

Authentieke Amilcar CGS - Gedocumenteerde historie - Nederlands kenteken.


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Amilcar CGS Boattail Ch. Duval van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur