Aston Martin DB2/4 Mk I Coupé


Kenmerken

Merk
Aston Martin
Model
DB2/4 Mk I Coupé
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
4540 mijlen
Referentieno.
0000948
Kleur
Imperial Crimson Red
Kleur interieur
Beige
Bestuurderszijde
Rechts
Motorinhoud
2580 cc

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Vermogen
106 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

De aangeboden Aston Martin is nieuw in 1954 als rechtsgestuurde auto met chassisnummer LML 604 uitgeleverd. De auto komt met de Buildsheet en het Factory Warranty document. De Aston is gespoten in Imperial Crimson Red, met een beige lederen interieur, beige tapijt en een beige hemel. Exact zoals de auto nieuw is geleverd in 1954. De DB2/4 heeft een totale restauratie in Engeland gekregen. De restauratie heeft jaren geduurd en de auto was in 2000 gereed. Ook de motor, de versnellingsbak, ophanging en vering zijn compleet gereviseerd. De auto is matching nummer, het nummer van de versnellingsbak is in 2017 met een camera gecontroleerd. Na de restauratie is er regelmatig met de auto gereden. De auto komt met drie mappen met historie.

Aan de kwaliteit van het lakwerk, de passingen van de body, het chroomwerk, het glas en het interieur is duidelijk te zien dat dit een zeer goede en uitgebreide restauratie is geweest. Het dashboard is opnieuw gelakt, gepolijst en voorzien van de originele gerestaureerde instrumenten.

Deze auto heeft slechts vier eigenaren gehad waarvan de eerste drie allen uit het graafschap Devon in Engeland afkomstig waren. De laatste eigenaar heeft de auto vijftig jaar lang in zijn bezit gehad.

Het is een genot om met deze Aston te rijden, daarnaast verwachten wij dat het ook een prima investering voor de toekomst zal blijken. Deze auto kan ingeschreven worden voor de Mille Miglia. De auto is nu geregistreerd op het originele Engelse kenteken.


Algemeen

In april 1953 verlieten de eerste Aston Martin DB2/4 MK1’s de fabriek. De techniek van de nieuwe DB2/4 modellen (aangeboden van 1953 tot en met 1955) borduurde voort op die van de voorganger, de Aston Martin DB2. Het nieuwe model werd uitgevoerd als 2+2 en had twee noodzitjes achterin. Het was de eerste hatchback in de wereld met een nieuwe bijzondere kofferklep welke toegang verschafte tot de kofferruimte. Andere aanpassingen waren een voorruit uit één stuk en anders vorm gegeven koplampen.


De 2580 cc motor had twee bovenliggende nokkenassen en leverde 106 pk bij 5000 rpm gelijk aan de DB2 (welke ook een W.O. Bentley 6 cilinder Lagonda motor had). In 1955 wonnen drie fabrieksraceauto’s een prijs in de Millge Miglia en de Monte Carlo Rallye
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Aston Martin DB2/4 Mk I Coupé

Met Buildsheet en het Factory Warranty document - Body-off restauratie - Matching numbers


€ 199.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Aston Martin DB2/4 Mk I Coupé van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur