Ferrari Dino 246 GT


Kenmerken

Merk
Ferrari
Model
Dino 246 GT
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
38035 kilometers
Referentieno.
0000962
Kleur
Blu Sera Metallizzato 106.A.18
Kleur interieur
Zwart
Bestuurderszijde
Links

Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine


Specifiek

De Dino 246 GT is een van de 357 exemplaren uit de gewilde L-serie.

De auto werd in juni 1970 nieuw geleverd in Europa door Italcar in Turijn. De originele kleur is Blu Sera Metallizzato 106.A.18. De Dino is voorzien van de correcte Cromodora 'knock-off' velgen. Deze Dino is tijdens de restauratie volledig kaal gemaakt en opnieuw opgebouwd. Daarna werd de Dino in de originele kleur gespoten. De passingen zijn perfect en ook aan de onderzijde bevindt de auto zich in een uitstekende staat. De versnellingsbak en carrosserie horen bij elkaar, de kleurencombinatie is origineel, de motor is niet matching maar wel van het juiste type.
De kwaliteit van deze Dino is uniek en het originele kleurenschema maakt de Dino zeer elegant.

Als je op zoek bent naar een Dino, of meer specifiek een Dino uit de L-serie, moet je deze zeker overwegen.


Algemeen

Alfredo Dino Ferrari overtuigde zijn vader voor zijn tragische dood in 1956 om ook goedkopere auto’s te bouwen. Als een eerbetoon aan de zoon van Enzo Ferrari, werd de naam Dino geïntroduceerd als een sportief en goedkoper merk. Dino werd als merk gepositioneerd tussen Fiat en Ferrari in, gebouwd door Ferrari in samenwerking met Fiat. De eerste Dino was de 206, de eerste productieauto uit Maranello met een V6 motor. Het was ook hun eerste straatauto met middenmotor configuratie.

In eerste instantie geloofde Enzo dat het weggedrag van een auto met middenmotor veel te gevaarlijk was voor zijn klanten. Een middenmotor was gebruikelijk voor raceauto’s maar voor straatauto’s was het nog niet gewoon. Ondanks zijn scepsis gaf Enzo na een beetje aandringen toestemming aan Pininfarina om een concept te ontwerpen. Het eerste concept van de Dino werd getoond tijdens de Autosalon van Genève in 1965. De eerste reacties waren positief en dus stond er in 1966 in Turijn een tweede concept, de Dino 206S. Toen ook bij dat concept het publiek positief was, zwichtte Enzo definitief en werd de auto in 1967 eindelijk in serieproductie genomen. De Dino was uitgerust met een 2.0-liter V6 middenmotor.

De race-pedigree en middenmotor lay-out waren slechts een deel van de aantrekkingskracht van de nieuwe Dino. De Dino 206 werd gewaardeerd om zijn prachtige door Pininfarina ontworpen en door Scaglietti gebouwde koetswerk. Enthousiastelingen waren onder de indruk van het evenwichtige rijdgedrag en de goede wegligging, veroorzaakt door een bijna gelijke gewichtsverdeling, een resultaat van de in de wedstrijd bewezen middenmotor indeling.

Na een serie van slechts 150 auto's werd de 206 Dino in 1969 vervangen door de Dino 246 GT. De opvolger wordt ook wel de L-serie genoemd. Deze was visueel bijna identiek aan de 206 maar had een grotere 2.4-liter V6 motor met 195 pk. De 246 kreeg ook een iets langere wielbasis en om kosten te besparen werd de carrosserie van staal in plaats van aluminium gemaakt. De L-serie was de directe opvolger van de 206 en werd gebouwd van maart 1969 tot oktober 1970. Hierna volgden tot 1974 nog de M- en E-serie. Er werden slechts 357 auto's uit de L-serie gebouwd en deze worden door liefhebbers beschouwd als de "brug" tussen de 206 en later 246 GT's. Deze vroege auto's bezitten veel wenselijke functies die normaal worden geassocieerd met de 206, terwijl ze profiteren van de 2.4-liter motor met grotere cilinderinhoud. De L-serie heeft de meer doelgerichte 206-stijl stoelen en dashboard, diepere voetenruimte voor passagiers met een opklapbare voetsteun, een Daytona-stuur en aantrekkelijke afwerpwielen. Het belangrijkste is dat de Dino GT's uit de L-serie deuren, kofferdeksels en motorkap hebben van handgemaakt lichtgewicht aluminium waardoor ze zich onderscheiden van de zwaardere, volledig uit staal bestaande M- en E-series.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Ferrari Dino 246 GT

Gewilde L-Serie - Cromodora 'knock-off' velgen -Top restauratie.


Op aanvraag

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het nu zelf

Koop een entreeticket voor het museum of maak een afspraak en bekijk de Ferrari Dino 246 GT van dichtbij. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur