Volkswagen T1 SO35 Westfalia


Kenmerken

Merk
Volkswagen
Model
T1 SO35 Westfalia

Tellerstand
4262 kilometers
Referentieno.
0000986
Bestuurderszijde
Links

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze prachtige Volkswagen T1 SO35 Westfalia camper uit 1961 werd ‘ontdekt’ in Frankrijk en in 1985 naar Nederland gebracht. In 1994 werd de T1 volledig gerestaureerd en van een nieuwe laklaag voorzien. De motor werd vervangen door een nieuwere 1.600cc benzinemotor gekoppeld aan een nieuwe versnellingsbak met een langere derde en vierde versnelling. Dit maakt de auto beter bruikbaar in het dagelijks verkeer. In 2010 werd de T1 uitgerust met nieuwe verbeterde geluidsisolatie. Daarnaast werd het interieur aangepast naar de specificaties van het origineel in 1961.

De laatste jaren is de T1 maar zelden gebruikt en daarom klaar voor nieuwe avonturen. Sinds de wederopbouw heeft de Volkswagen slechts 4.200 kilometer afgelegd. Deze door ‘Westfalia’ uitgeruste T1 heeft de zeldzame 'flipseat'-voorbank, een 12V en 220V schakelbare koelkast en een complete zijluifel.

Een must-have voor de Volkswagen T1 liefhebber!


Algemeen

De Volkswagen T1 is ook bekend als de Volkswagen Type 2, omdat het de tweede auto was die Volkswagen maakte na de Kever (ook wel Type 1 genoemd). Het idee stamt af van de Nederlandse VW-importeur Ben Pon, die Wolfsburg in 1946 bezocht. Hij werd geïnspireerd door een transportwagentje voor onderdelen, aangedreven door de motor van een Kever. Hij schetste een bestelwagen met ronde vormen, de motor achterin en het stuur voorin. Helaas draaide de fabriek al op volle capaciteit waardoor het idee werd uitgesteld. Uiteindelijk werd er toch een prototype gemaakt waarbij bleek dat de bodemplaat van de Type 1 te zwak was waardoor er een ladderchassis werd gebruikt met dezelfde wielbasis als Type 1.

Hoewel de eerste prototypes een vreselijke aerodynamica hadden, werd het ontwerp aanzienlijk verbeterd door het gebruik van een windtunnel. Dit maakt Type 2 uiteindelijk aërodynamischer dan Type 1. In 1949 werd het ontwerp goedgekeurd en aan het einde van het jaar rolden de eerste T1's van de productielijn. De T1 werd aangeboden in veel verschillende configuraties waarvan de Westfalia camping bus er één was. Deze busjes, liefdevol "Westy's" genoemd, werden enorm populair en zijn tegenwoordig enorm gewild!
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Volkswagen T1 SO35 Westfalia

Westfalia camper - Slechts 4.200 kilometer - 1.600cc motor - Nieuwstaat.


€ 79.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Volkswagen T1 SO35 Westfalia van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur