Willys Jeep


Merk
Willys
Model
Jeep
1e Toelating
1943
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (3 versnellingen)
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Geel
Kleur interieur
Geel
Vermogen
60 pk
Motorinhoud
2199 cc
Referentieno.
0001093

Volledig uitgerust en ready for combat. Zijn leeftijd van bijna tachtig jaar doet niets af aan de stoere en krachtige uitstraling van deze Willys Jeep, die voorzien is van originele en zeldzame onderdelen en zelfs een Nederlandse achtergrond heeft. Na de bevrijding door de Amerikanen achtergelaten in Zeeland, in de jaren vijftig gerestaureerd door een Engels bedrijf en daarna in handen geweest van twee Nederlandse eigenaren die de auto ieder op hun beurt dertig jaar lang gekoesterd hebben. De tweede eigenaar heeft de jeep in de jaren negentig opnieuw gerestaureerd met minutieuze aandacht voor details en authenticiteit.

De zandkleur onderscheidt de Willys al van de ‘gewone’ oorlogsjeeps, en motor, chassis en carrosserie zijn origineel Willys-Overland. Op zichzelf al bijzonder, maar nog uitzonderlijker zijn de oorspronkelijke bronzen onderdelen, zoals de tellerringen, de pookknop en de antennevoet, die veelal vervangen zijn door metaal. Tot de verdere originele uitrusting behoren een trekstang, de ‘gun pedestal’, jerrycans, rijplaten, camouflagenetten, gereedschappen en zowel zomer- als winterportieren. Tevens heeft de jeep een tweede benzinetank onder de passagiersstoel. Misschien wel het meest bijzonder én zeldzaam is het ‘para-stuur’, dat bliksemsnel verwijderd en gemonteerd kon worden voor transport per vliegtuig. Bewapening is vanzelfsprekend niet aanwezig, maar er komt wél een originele, bijpassende Bantam-aanhangwagen bij. Een mooie combinatie die hoge ogen gooit bij elke klassiekerbijeenkomst en zeker bij de gespecialiseerde meetings.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Willys Jeep van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur