MG B GT


Merk
MG
Model
B GT
1e Toelating
1976
Tellerstand
80734 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Geel
Kleur interieur
Zwart
Vermogen
95 pk
Motorinhoud
1799 cc
Carrosserie
Coupé
Referentieno.
0001101

De MGB GT die Classic Park aanbiedt, is van 1976, uitgevoerd in de kleur Sand Glow. In combinatie met de originele Rostyle wielen zorgt dit voor een perfecte seventies uitstraling. Het zwarte interieur is zeer fraai en verkeert in uitstekende staat. Deze MGB GT is destijds nieuw geleverd in België en in 1998 in Nederland geïmporteerd. Voor een aangename prijs koopt u een geweldig leuke en gebruiksvriendelijke klassieker.


De MG Car Company ontleent zijn naam aan Morris Garages, eigendom van William Morris, een Morris autodealer in Oxford. Het bedrijf maakte aangepaste versies van de Morris auto’s naar ontwerp van Cecil Kimber, die in 1921 als verkoper in dienst was gekomen. MG stond bekend om zijn open tweezits sportwagens maar produceerde ook saloons en coupés. De MG Car Company was tot 1935 het persoonlijk eigendom van William Morris.

In 1952 werd MG met Morris opgenomen in de British Motor Corporation. In 2005, na een aantal naamswijzigingen en joint ventures, MG was bijvoorbeeld ook onderdeel van British Leyland en Rover, werd het merk gekocht door de Nanjing Automobile Group, die een nieuw bedrijf, MG Motor creëerden. Tot de dag van vandaag worden nog nieuwe modellen geproduceerd.

Het eerste MG model, de MG 14/28 uit 1924, bestond uit een nieuwe sportieve carrosserie op een Morris Oxford chassis. De eerste volledig nieuwe MG, in plaats van een gemodificeerde Morris, was de MG 18/80 uit 1928: compleet met een speciaal ontworpen chassis en de allereerste traditionele verticale MG grill. In 1929 werd een kleinere auto gelanceerd, de M-type gebaseerd op een 1928 Morris Minor chassis en de eerste van de lange lijn van Midgets. MG maakte al naam in de vroege jaren van het internationale autoracen. Al vóór de Tweede Wereldoorlog produceerde MG een serie auto's bekend als de T-serie Midgets. Na de oorlog werden zij wereldwijd geëxporteerd en bleken een onverwachts groot succes. De MG T-serie bestond uit de TA, TB, TC, TD en TF Midget modellen, een reeks body-on-frame cabrio sportauto's geproduceerd van 1936-1955. De laatste van deze modellen, de TF, werd opgevolgd door de MGA.

De MGA werd gepresenteerd op de Auto Salon van Frankfurt in 1955. Tot het einde van de productie, in 1962, werden er ruim 100.000 exemplaren gemaakt, waarvan er slechts 6.000 in het Verenigd Koninkrijk werden verkocht, de rest werd geëxporteerd. Het compleet nieuwe MGA ontwerp leek in niets op zijn voorgangers. Het chassis, de carrosserie en de motor waren geheel nieuw. De MGA was verkrijgbaar als roadster en coupé. Alleen de laatste was voorzien van deurgrepen.

In 1962 introduceerde MG de MGB als opvolger van de MGA. Dit nieuwe model, met veel onderdelen nog gebaseerd op zijn voorganger, was aantrekkelijk vormgegeven en bijzonder sterk. Gedurende zijn productie jaren (1962-1980) onderging de MGB een geleidelijke, uiterlijke evolutie. In 1965 werd bijvoorbeeld een stijlvolle en praktische hatch back coupé geïntroduceerd: de MGB GT. Aan de inhoud en het vermogen van de motor veranderde echter nagenoeg niets in al die jaren.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de MG B GT van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur