Fiat 501S Bi-Posto Corsa


Merk
Fiat
Model
501S Bi-Posto Corsa
1e Toelating
1924
Tellerstand
99263 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Rechts
Kleur
Rood
Kleur interieur
Zwart
Vermogen
26 pk
Motorinhoud
1460 cc
Carrosserie
Cabriolet
Referentieno.
0001289

Een auto van bijna honderd jaar oud heeft per definitie een rijke historie. Dat geldt zeker ook voor deze Fiat 501S met een biposto (tweezits) opbouw in rosso corsa (race-rood). In Italiaanse documenten bij de auto wordt het koetswerk een “artigianale sport spider” genoemd (artigianale = handgemaakt). De topsnelheid van de viercilinder 1460 cc zijkleppen-motor is 70 km/uur, wat voor 1924 een enorme snelheid was. In de originele brochure wordt de auto aangeduid als “vettura sportiva, spartana e di peso ridotto”, een “sportwagen, spartaans en met een laag gewicht”.
Sinds 2019 staat de auto op Nederlands kenteken. Tussen 2003 en 2018 heeft hij twee eigenaren uit het noorden van Italië gehad. Daarvóór is de Fiat maar liefst 44 jaar tentoongesteld in het IfAS-museum in Turijn in het noorden van Italië. Fraaie historische documenten bij de auto tonen hoe hij mee heeft gereden in een parade in de jaren 60 en bij verschillende gelegenheden aandacht heeft gekregen in de pers.
De Fiat is in hoge mate origineel en ook het besturen van de auto doet oude tijden herleven. De auto rijdt met vooroorlogse eigenschappen, maar kan zoals elke klassieker aan demonstratietochten en toerritten deelnemen. De eigenaar die dat doet weet zich verzekerd van heel wat aandacht van omstanders.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 88.000

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Fiat 501S Bi-Posto Corsa van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur