Volkswagen Karmann Ghia


Merk
Volkswagen
Model
Karmann Ghia
1e Toelating
1968
Tellerstand
21225 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Automaat
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Donker blauw
Kleur interieur
Crème
Vermogen
53 pk
Motorinhoud
1493 cc
Carrosserie
Cabriolet
Referentieno.
0001317

In het begin van de jaren vijftig wilde Volkswagen naast de Kever ook een meer stijlvolle en elegante auto kunnen aanbieden. Het wendde zich tot carrosseriebouwer Karmann uit Osnabrück die een samenwerking aanging met het Italiaanse ontwerpbureau Ghia uit Turijn. Het werd een succesvolle samenwerking en de eerste Volkswagen Karmann Ghia liep in Osnabrück van de band in 1955. De auto werd gebouwd op het onderstel van de Kever en kreeg achterin dezelfde luchtgekoelde boxermotor. De Karmann Ghia leverde geen echte sportprestaties, maar het fraaie tweedeurs model en de betrouwbare techniek maakten de auto uitermate populair.
In 1959 kwam er een faceliftversie die herkenbaar was aan de vergrote roosters in de neus, de gewijzigde positie van de koplampen en de gewijzigde achterlichten. Het is deze versie die bij Classic Park wordt aangeboden. De auto is voorzien van een achterin geplaatste 1493 cc viercilinder boxermotor die gekoppeld is aan een halfautomaat. De Karmann Ghia is nieuw geleverd in Nederland en heeft sinds 1990 één eigenaar gehad.
In het verleden is de auto gerestaureerd waarbij de lak en het interieur zijn vernieuwd. Ook de motor is gerestaureerd. De Karmann Ghia heeft een glanzende donkerblauwe metaallak en een fraai contrasterend crèmekleurig kunstleren interieur. Het geheel is in zeer goede staat.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 34.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Volkswagen Karmann Ghia van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur