Mercedes-Benz 230 SL Pagode


Merk
Mercedes-Benz
Model
230 SL Pagode
1e Toelating
1965
Tellerstand
74024 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Bordeaux
Kleur interieur
Beige
Vermogen
150 pk
Motorinhoud
2281 cc
Carrosserie
Cabriolet
Referentieno.
0001368

Dit is één van de meest elegante cabrio’s die Mercedes-Benz ooit heeft geproduceerd. De W113-serie of “Pagode”, zoals het model ook wel wordt aangeduid, geeft ongekend rijplezier maar heeft tevens een vriendelijke en charmante uitstraling. Dat moet ook wel, want Mercedes-Benz heeft met de W113 een opvolger ontworpen voor de legendarische 190 SL en 300 SL. De lat lag dus hoog. En dat was ook nodig, want de auto kwam op de markt in de jaren dat Jaguar furore maakte met de E-type en Ferrari met de Daytona.
Ondanks deze concurrentie is de 230 SL Pagode altijd een succesvol model geweest. Behalve de fraaie vormgeving, werden ook zaken als de wegligging en veiligheidsvoorzieningen alom geroemd.

Het exemplaar bij Classic Park heeft een fraaie en onderscheidende kleurstelling. De Bordeaux-rode lak en het contrasterende beige lederen interieur versterken het elegante en klassieke karakter. De auto staat garant voor zorgeloos klassiekerplezier maar tevens voor vele bewonderende blikken van omstanders. Zowel in geopende toestand als met de soft-top gesloten is de auto een plaatje om te zien.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 117.500

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Mercedes-Benz 230 SL Pagode van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur