Rolls-Royce New Silver Spur


Merk
Rolls-Royce
Model
New Silver Spur
1e Toelating
1996
Tellerstand
96473 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Automaat
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Black Garnet Mica
Kleur interieur
Sand, Maroon piping
Vermogen
300 pk
Motorinhoud
6750 cc
Carrosserie
Sedan
Referentieno.
0001369

De Rolls-Royce Silver Spur kwam op de markt in 1980 als de verlengde versie van de Rolls-Royce Silver Spirit. In 1989 (modeljaar 1990) werd de Silver Spur II geïntroduceerd en in modeljaar 1994 de Silver Spur III. Twee jaar daarna kwam de laatste grote modelwijziging die niet Silver Spur IV werd genoemd maar New Silver Spur.
De fabriek experimenteerde al in de jaren zeventig met de turbotechniek en bracht in 1982 voor het eerst een auto met een turbo op de markt. Aanvankelijke werd de turbo alleen voorbestemd voor het merk Bentley. Vele jaren later, eind 1996, kwam de fabriek met een Low Pressure Turbo (LPT) op de markt. Deze werd vanaf dat moment standaard ingebouwd in de Rolls-Royce Silver Spur.

De New Silver Spur bij Classic Park is de eerste in Nederland geleverde Silver Spur met de Low Pressure Turbo. De LPT combineert de kracht van een turbo met de souplesse van een auto zonder turbo. De LPT maakt de Silver Spur tot een snelle en lenige auto terwijl het statige karakter behouden blijft. Tegelijk met de LPT werd het optionele ETAS geïntroduceerd, het nieuwe tractiecontrolesysteem. Deze Silver Spur heeft ook die noviteit aan boord.

De lakkleur is het smaakvolle en vrij zeldzame Black Garnet Mica en het interieur is uitgevoerd in Sand met Maroon (donkerrood) als secundaire kleur. Voor deze auto zijn behalve het genoemde ETAS ook als opties een stuurwiel in interieurkleuren en opgewaardeerde stereoversterkers gespecificeerd. Verder heeft importeur Hessing uit De Bilt in 1997 een navigatiesysteem ingebouwd. Hessing liet de Silver Spur in december 1996 in Nederland registreren en gebruikte de auto aanvankelijk voor promotionele doeleinden. In januari 2000 werden pas de eerste toelating en de eerste tenaamstelling genoteerd. Alle eigenaren zijn bekend en gedocumenteerd. Ook het onderhoudsboekje is aanwezig dat aantoont dat de auto altijd goed is onderhouden.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Rolls-Royce New Silver Spur van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur