Triumph TR2


Kenmerken

Merk
Triumph
Model
TR2
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
93233 mijlen
Referentieno.
0000714
Kleur
Zwart
Kleur interieur
Bordeaux rood
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
2000 cc

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Vermogen
76 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Het is mogelijk om met deze in uitzonderlijk mooie staat verkerende Triumph TR2 de Mille Miglia te rijden. Voor dit legendarische evenement kan de tweeliter viercilinder TR2 namelijk worden toegelaten. Dat wil zeggen, als u dit body-off gerestaureerde exemplaar in glanzend zwart met bordeauxrode lederen bekleding niet liever in uw garage stalt om er af en toe op mooie dagen een toerrit in de omgeving mee te maken. Of er gewoon naar te kijken. Want het resultaat van de restauratie, die duurde van 2002 tot 2005, is in alle opzichten een nadere beschouwing waard. Het mooie lakwerk, de bekleding van kuipstoelen en dashboard, de strakke kap in dezelfde kleur als het interieur, het Moto-Lita stuur, het chroom (ook van de randen van de dashboardklokken), de motorruimte, eigenlijk alles. De hele restauratie is uitvoerig gedocumenteerd met foto’s. Sinds de afronding van de restauratie in 2005 heeft de Triumph slechts één eigenaar gehad. Dit exemplaar is één van de laatste modellen voor de introductie van de TR3, in 1955. In zijn tijd was de TR2 een bestseller: in de twee jaar dat de auto in productie was zijn er iets meer dan 8.500 exemplaren geproduceerd, waarvan de meeste in de VS terechtkwamen.


Algemeen

De TR2, geproduceerd in 1953, was de poging van Triumph om een aandeel te verwerven in de steeds groter wordende sportwagenmarkt in de Verenigde Staten. In totaal zijn er tussen augustus 1953 en september 1955 8.636 TR2's gebouwd, waarvan de meeste zelfs in de Verenigde Staten zijn terechtgekomen. De TR2 wordt algemeen erkend als de "auto waarmee het allemaal begon" voor Triumph. De combinatie van pittige prestaties, goede looks en betaalbare prijs maakte de auto tot een bestseller en was de basis van de succesvolle TR-serie zoals we die nu kennen.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Triumph TR2

Mille Miglia geschikt - Geheel body off gerestaureerd - Restauratie gedocumenteerd - Slechts één eigenaar sinds 2005


€ 44.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Triumph TR2 van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur