Porsche 911/996 Turbo


Kenmerken

Merk
Porsche
Model
911/996 Turbo
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
113363 kilometers
Referentieno.
0001099
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
3600 cc

Transmissie
Handgeschakeld (6 versnellingen)
Vermogen
421 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

De handgeschakelde bak, de betrouwbare Mezger-motor, de uitstekende conditie en de volledige onderhoudshistorie maken deze Porsche 996 Turbo zowel begerenswaardig als waardevast. In 2000 is de auto nieuw geleverd in Duitsland in stijlvol Arktiksilber met zwartlederen bekleding. Af fabriekwas deze auto rijk uitgerust, met een lederpakket, Porsche Traffic Pro-radio met cd-wisselaar, schuifdak en achterruitenwisser. De eerste eigenaar, een echte autoliefhebber, koos zeer bewust niet voor de Tiptronic, maar voor een handgeschakelde zesbak, en liet de auto nergens anders dan bij de officiële Porsche-dealer en gerenommeerde specialisten onderhouden.

In 2017 kreeg de Porsche een grote onderhoudsbeurt en recent nog een kleine. Serviceboekjes gaan erbij. Anders gezegd: over achterstallig onderhoud hoeft de nieuwe eigenaar zich geen zorgen te maken. De teller staat op 113.000 kilometer. De techniek is hoogwaardig. Hadden de Carrera-motoren nog wel eens problemen met de koeling en de tussenlagers, de komst van de Mezger-motor hielp dat uit de wereld. Deze 3,6 liter zescilinder met dubbele turbo en tussenkoeler levert liefst 421 pk, welke krachten beteugeld worden door de vierwielaandrijving en het Porsche Stability Management. Voor wie geïnteresseerd is in de prijsontwikkeling kunnen we aangeven dat een 996 Turbo in deze prachtige conditie vrijwel zeker zijn waarde zal behouden en wellicht zelfs in waarde gaat stijgen. Dat laatste is nog waarschijnlijker bij de zeer begeerde handgeschakelde exemplaren, zoals deze.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Porsche 911/996 Turbo


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Porsche 911/996 Turbo van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur