Jaguar XK 150 FHC


Kenmerken

Merk
Jaguar
Model
XK 150 FHC
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
14544 mijlen
Referentieno.
0001113
Kleur
Rood
Kleur interieur
Rood
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
3442 cc

Transmissie
Handgeschakeld (5 versnellingen)
Vermogen
210 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Op 15 augustus 1957 is deze Jaguar XK 150 Fixed Head Coupe geproduceerd aldus het Jaguar Daimler Heritage Trust certificaat. Dit certificaat geeft ook aan dat deze auto op 29 augustus 1957 afgeleverd is aan de Jaguar distributeur in New York en vervolgens uitgeleverd aan de eerste eigenaar uit Wichita Falls, Texas.

Deze Jaguar XK 150 FHC is in het verleden volledig in Nederland gerestaureerd, waarbij het restauratieproces zorgvuldig met foto’s is vastgelegd. De auto verkeert nog immer in een uitmuntende staat wat aangeeft dat de restauratie destijds vakkundig is uitgevoerd.

De XK is gerestaureerd naar de specificatie van de auto in augustus 1957. Dit wil zeggen dat de auto een Carmen Red exterieur heeft met een rood lederen interieur. De vloer is bekleed met bijpassend rode vloerbekleding. Verder heeft de auto een groot wit stuurwiel en witte spaakvelgen. Origineel was het stuur zwart, dit is eventueel eenvoudig te veranderen. Daarnaast zijn er chromenspaakvelgen beschikbaar indien de witte spaakvelgen niet in de smaak vallen.

Met zijn 3.4 liter zes cilinder lijnmotor met een vermogen van 210pk was, en is dat zelfs naar huidige maatstaven nog steeds, deze Jaguar zeer vlot. De auto is nu voorzien van handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten. Dat maakt het tot een puur genot om in deze XK te rijden!
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Jaguar XK 150 FHC

Volledig gerestaureerd (met foto's) - Carmen Red exterieur en rood lederen interieur - Chromen- en witte spaakvelgen


€ 89.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Jaguar XK 150 FHC van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur