Volkswagen Golf III GTI 16V


Kenmerken

Merk
Volkswagen
Model
Golf III GTI 16V
Carrosserie
Hatchback

Tellerstand
118552 kilometers
Referentieno.
0001115
Kleur
Groen
Kleur interieur
Zwart
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
1984 cc

Transmissie
Handgeschakeld (5 versnellingen)
Vermogen
150 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Hoewel een Golf 3 GTI niet direct een zeldzaamheid is te noemen kom je ze toch steeds minder vaak in het huidige straatbeeld tegen. Originele exemplaren zijn echt ondervertegenwoordigd en exemplaren waarbij de roestduivel niet heeft toegeslagen zijn schaars. Waar een GOLF 3 GTI als 8V (115 pk) met een acceptabele kilometerstand nog wel te vinden is wordt het steeds meer en meer een opgave om de juiste versie van de Golf 3 GTI te scoren: de GTI 16V met 150 pk.

Het exemplaar dat wij aanbieden verdient dan langzamerhand toch echt oprecht het predicaat zeldzaam. Deze GTI is op 24-02-1994 afgeleverd aan de eerste eigenaresse, Mevrouw Hooites uit Duitsland. De Volkswagen dealer uit Regensburg leverde aan haar een mooie nieuwe GTI af. Zij koos voor de begeerde 16V versie met 150 pk, de ruime 5-deurs versie, handgeschakelde vijf-versnellingsbak, fraaie donkergroene metallic lak, voor de veiligheid een dubbele airbag en voor die tijd zeer luxe: een af-fabriek airco.

De daaropvolgende jaren werd de GTI getuige het onderhoudsboekje minutieus onderhouden door de dealer uit Regensburg. De laatste beurt door hen werd uitgevoerd op 28-04-2000. Mevrouw Hooites verkocht de auto daarna aan een liefhebber uit Nederland, Limburg. Op 04-12-2000 werd de auto voorzien van een Nederlands kenteken.

De Golf is in de daaropvolgende jaren ook weer perfect onderhouden: de Volkswagen dealer uit Sittard zag de GTI ieder jaar, zonder uitzondering, voor onderhoud. De laatste beurt werd door hen uitgevoerd in 2014. De auto is daarna in een verzameling opgenomen. Deze wordt nu uitgedund.

Wij zijn verheugd deze zeer originele, roestvrije, van derde particuliere eigenaar afkomstige GTI met perfecte historie aan te kunnen bieden. Deze GTI heeft aantoonbaar slechts 118.552 km gereden! Al met al best zeldzaam te noemen toch?
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Volkswagen Golf III GTI 16V


Verkocht

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Volkswagen Golf III GTI 16V van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur