Austin-Healey MK II A


Kenmerken

Merk
Austin-Healey
Model
MK II A
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
51424 mijlen
Referentieno.
0001141
Kleur
Wit
Kleur interieur
Zwart
Bestuurderszijde
Links

Transmissie
Handgeschakeld (4+ versnellingen)
Brandstof
Benzine


Specifiek

De Austin Healey 3000 MKII A (BJ7) verscheen in januari 1962 en was de opvolger van de MKII. Een Austin Healey MKII A is erg begeerlijk: de grote pluspunten van de MKII A ten opzichte van de MKII zijn de draairamen, die op een koudere zomeravond snel beschutting kunnen geven en de eenvoudig te bedienen cabrioletkap, nu zonder separaat frame. Het klassieke dashboard dat later in de MKIII werd vervangen siert de MKII A versies voor de laatste maal.

Deze Austin Healey 3000 MKII A werd nieuw geleverd op 28 februari 1964 in Amerika en is daarmee een vrij late MKII A. De huidige eigenaar kocht de auto als restauratieobject in de jaren 90 in Michigan. De auto werd door hem geheel gerestaureerd waarbij niets werd overgeslagen.

Het chassis is geheel gestraald, verzinkt, in de epoxy primer gespoten en vervolgens afgelakt. De body werd eveneens geheel aangepakt en waar nodig van nieuw plaatwerk voorzien. De motor is compleet gereviseerd. Uiteraard is dit restauratieproces gedocumenteerd door middel van een restauratiedossier met daarin onder andere foto’s van de auto van voor, tijdens en na de restauratie. In 1998 is de auto in Nederland gekentekend.

De auto heeft matching nummers. Origineel is de auto geleverd in Colorado red, bij de restauratie is de auto in de originele Austin Healey kleur Old English White gespoten.

In 2017 is de auto nogmaals minutieus gecontroleerd en heeft de auto zeer groot onderhoud genoten. De overdrive is hierbij ook gereviseerd.

Deze Healey is voorzien van de volgende opties c.q. aanpassingen:
K & N filters, Halda Twinmaster, Kenlowe koelfan, Moto-Lita houten stuurwiel, verchroomde draadspaakwielen, Mohair cabrioletkap, RVS uitlaat, Lucas breedstralers, wisselstroomdynamo, elektrische benzinepomp, speciale startmotor, elektrische ontsteking, sport bobine, vergrote radiator en aluminium carter pan.

De MKII is voorzien van een Fiva Identity Card en verkeert nog immer in een bovengemiddelde staat: klaar om er direct van te gaan genieten!
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Austin-Healey MK II A

Geheel gerestaureerd - Matching numbers - Aanwezig restauratiedossier


€ 67.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Austin-Healey MK II A van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur