Triumph Spitfire MK I


Kenmerken

Merk
Triumph
Model
Spitfire MK I
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
2899 mijlen
Referentieno.
0001142
Kleur
Wit
Kleur interieur
Zwart
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
1147 cc

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Vermogen
66 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

De Triumph Spitfire werd in 1962 geïntroduceerd met het ontwerp van de Italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti. De mk1 is de zeldzaamste en meest gewilde versie van de Triumph Spitfire serie, met veel unieke MK1 details zoals de deurgrepen, het voorruitframe zonder regengoten, het volledig gespoten dashboardframe, etc. Deze auto is gerestaureerd door de Spitfire mk1 -3 register secretaris van de Club Triumph Holland volgens de hoogste normen, met zoveel mogelijk originele NOS Stanpart onderdelen.
De auto is zo'n 15 jaar geleden geïmporteerd uit het zonnige Californië. Het klimaat in Californië was mild voor de auto, wat te zien is aan de carrosserie van de Spitfire met de nog steeds aanwezige originele puntlassen. Vrijwel al het paneelwerk is nog origineel. Alleen de vloerplaten hadden wat roest, deze zijn samen met de binnendorpels vervangen. De deuren hebben nieuwe deurplaten, nadat de deurkozijnen zijn gestraald en geverfd met epoxy primer. Alle andere delen van de carrosserie waren volledig roestvrij en hadden helemaal geen laswerk nodig. Dit gold ook voor de motorkap, de achtervleugels, het voorruitframe en de voorklep. Ze waren allemaal 100% roestvrij. Na te zijn verwarmd in een pyroliet-warmteoven, werd het volledige lichaam licht gestraald en vervolgens beschermd met epoxyprimer. Het chassis kreeg dezelfde behandeling. Uiteindelijk is alles in de juiste kleur gespoten, Triumph White code 19. Alle overige delen van de ophanging zijn gestraald en daarna gepoedercoat. Om toekomstige corrosie te voorkomen, is de auto volledig beschermd tegen roest.
Alle technische componenten van de Spitfire zijn gereviseerd. De 1147 cc. motor, versnellingsbak en D-type Laycock de Normanville overdrive en differentieel werden allemaal professioneel gerestaureerd volgens de hoogste normen, inclusief een loodvrije ombouw naar de cilinderkop. Ook zijn de dubbele SU HS2 carburateurs gerestaureerd, waarbij de gashendelassen nu op Teflon lagerbussen lopen. De cardanas is gereviseerd, evenals het volledige remsysteem waar de remklauwen roestvrijstalen zuigers hadden gemonteerd, aangevuld met Goodridge roestvrijstalen remslangen. De aandrijfassen zijn volledig opgeknapt: op rechtheid gecontroleerd en voorzien van nieuwe lagers en UJ's. De radiateur is in orde gebracht en voorzien van een nieuwe kern, tevens is de zeldzame Spitfire mk1 header tank gerestaureerd. Nieuwe Koni-schokdempers werden rondom gemonteerd, een originele TriumphTune uit de jaren 80 (de opvolger van Triumph's fabrieksafstelling SAH) spaghetti-uitlaatspruitstuk (zoals gemonteerd op de Triumph Spitfire4 mk2) is gemonteerd, gevolgd door een volledig standaard Spitfire mk1-uitlaatsysteem in roestvrij staal staal.

Het volledige interieur was klaar. Er is een NOS Stanpart dashboardafdekking aangebracht, de stoelen zijn gereviseerd en opnieuw gestoffeerd, en er is een gegoten tapijtset plus nieuwe deurkaarten aangebracht. Alle dashboard instrumenten zijn professioneel gerestaureerd en ook de overdrive schakelaar is correct, dus stuurkolom gemonteerd. De auto is voorzien van een nieuwe softtop, geplaatst op een NOS Stanpart softtop frame. Bij de auto wordt een originele Stanpart tonneau-hoes geleverd, evenals een originele hardtop. Om wat extra contrast te geven is de hardtop in een iets donkerdere Triumph kleur gespoten. De hardtop is voorzien van nieuwe, zwarte hemelbekleding.

De Spitfire is voorzien van het juiste zeldzame, originele Formula stuur dat in 1964 af fabriek besteld kon worden. Een purist zal merken dat deze Spitfire nu is voorzien van Triumph Vitesse velgen, die identiek zijn aan de originele velgen behalve dat ze 1 inch breder zijn, met banden uit de Michelin Classic-serie rondom. De originele wielen zijn ook bij de auto verkrijgbaar, ze worden gestraald en gespoten in epoxy primer.

Deze 56 jaar oude Spitfire verkeert in fantastische staat en zal de nieuwe eigenaar vele jaren plezier bieden.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Triumph Spitfire MK I

Triumph White code 19 - Vitesse velgen - Soft top en hard top


€ 24.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Triumph Spitfire MK I van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur