Oldsmobile Dynamic 88


Kenmerken

Merk
Oldsmobile
Model
Dynamic 88
Carrosserie
Sedan

Tellerstand
80587 mijlen
Referentieno.
0001217
Kleur
Beige/wit
Kleur interieur
Beige
Bestuurderszijde
Links

Transmissie
Automaat
Brandstof
Benzine


Specifiek

De Oldsmobile Dynamic 88 van modeljaar biedt een unieke mix van een vierdeurs sedan en een sportieve, dynamische herencoupé. Met zowel voorin als achterin brede banken biedt de auto ruimte aan zeker zes volwassenen. De auto is nieuw geleverd in de Verenigde Staten en is sinds 1997 in Nederland waar hij twee eigenaren heeft gehad.
Deze Oldsmobile is in het verleden deels gerestaureerd. Daarbij werd hij overgespoten in de kleuren Diamont BLVC218 (de hoofdkleur), Mercedes wit (het dak en de spatbord-vlakken) en UNO HD 480 2389A (Dashboard en interieur). In 2005 zijn de motor en de automatische versnellingsbak geheel gereviseerd. Tevens werden diverse technische verbeteringen aangebracht zoals nieuwe schokdempers en een nieuw uitlaatsysteem. Deze Dynamic 88 is zowel technisch als cosmetisch een goed exemplaar. Bij de auto zijn diverse onderhoudsdocumenten aanwezig, alsmede enkele taxatierapporten, modeltekeningen, een dikke shopmanual waarin alle technische systemen en componenten zijn uitgelegd (honderden pagina’s dik) en enkele oude tijdschriften.


Algemeen

Gedurende een periode in de jaren vijftig en zestig kregen de Amerikaanse modellen van General Motors elk jaar een facelift. Dit beleid was ook van toepassing op het merk Oldsmobile. In modeljaar 1958 werd de Oldsmobile Dynamic 88 verkocht die in diverse vierdeurs en tweedeurs uitvoeringen leverbaar was. In de serie "Dynamic 88" werden maar liefst zeven verschillende vier- en tweedeurs uitvoeringen aangeboden waarvan deze "4-door sedan" (model 3669) er één is. De "88" modellen, ofwel "Eighty Eight" zoals op de voorspatborden voluit is aangegeven, zijn ten opzichte van voorgaande modeljaren opgesierd met meer chroomaccenten. De auto heeft een 6080 cc V8 motor ter beschikking die gekoppeld is aan een Hydramatic automatische versnellingsbak het de versnellingshendel achter het stuur. De Oldsmobile Dynamic staat bekend om zijn fijne klassiek-Amerikaanse comfort maar dan met behoud van een voor die tijd goede wegligging.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Oldsmobile Dynamic 88

Bouwjaar 1958 - gereviseerde motor en versnellingsbak - overgespoten - goed exemplaar


€ 27.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Oldsmobile Dynamic 88 van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur