Renault R4L


Kenmerken

Merk
Renault
Model
R4L
Carrosserie
Sedan

Tellerstand
69237 kilometers
Referentieno.
0001225
Kleur
Zilver/rood
Bestuurderszijde
Links

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Brandstof
Benzine


Specifiek

De technische en optische conditie van deze Renault 4 zijn goed. Is dat al bijzonder, ook bijzonder is het dat hij is uitgevoerd in een tweekleurenschema zilvergrijs met een donkerrood dak, dat ook is doorgevoerd op de velgen. Maar helemáál bijzonder wordt deze oorspronkelijk in Italië geleverde R4L doordat hij een tijd in bezit is geweest van Zucchero (geboren Adelmo Fornaciari). Zucchero (1955) is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer die in 1985 doorbrak in Italië door zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1987 het album "Blue’s" dat het best verkochte album ooit in Italië werd. Zijn internationale doorbraak kwam in 1991 met het nummer "Senza una donna". Zijn totnutoe laatste album dateert van 2019.
De volledige Italiaanse eigenarenhistorie is bij de auto aanwezig. Hieruit blijkt dat Zucchero de vierde eigenaar was en zich met dit nostalgische "viertje" verplaatste van juni 2003 tot september 2012.


Algemeen

Wie is er niet opgegroeid met de Renault 4 in het straatbeeld? De eerste uitvoering kwam in oktober 1961 op de markt en het model is met enkele facelifts in Nederland verkocht tot 1986. De productie is pas beëindigd in 1994. Daardoor is het een auto die bij zowel jong als oud een glimlach op het gezicht doet verschijnen.
De Renault R4 was de eerste voorwielaangedreven Renault en beschikte vanaf 1963 over een 845 cc 4-cilinder motor. Na enige tijd verscheen hij ook in een cabrioletversie en met een bestelauto-variant en kwamen er verschillende actiemodellen op de markt. Technisch onderging hij in de loop der jaren enkele upgrades. Zo had hij vanaf 1968 een vier-versnellingsbak en kreeg hij in 1975 een kunststof grille, veiligheidsgordels voorin, enzovoort.
De R4L was een luxueuzere versie dan de standaard R4. Zo had de R4L meer chroomwerk, zijruiten achter het achterportier en had hij deurpanelen aan de binnenzijde.
De Renault 4 was zo razend populair dat er uiteindelijk meer dan 8,1 miljoen exemplaren zijn geproduceerd.




Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Renault R4L

Negen jaar in bezit geweest van de Italiaanse zanger Zucchero - Bouwjaar 1977 - Optisch en technisch in goede staat


€ 13.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Renault R4L van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur