Renault Dauphine Gordini


Merk
Renault
Model
Dauphine Gordini
1e Toelating
1960
Tellerstand
761 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Wit/zwart
Kleur interieur
Rood
Vermogen
36 pk
Motorinhoud
845 cc
Carrosserie
Sedan
Referentieno.
0001239

De Renault Dauphine kwam in 1956 op de markt en was de opvolger van de Renault 4CV. De auto had een motor met een inhoud van 845 cc die gekoppeld was aan een handgeschakelde drieversnellingsbak. De motor was 32 pk sterk, wat goed was voor een top van 112 km/uur. Naast de standaard Dauphine was er vanaf 1957 een Gordini uitvoering beschikbaar met eveneens een motor van 845 cc, maar met een vierversnellingsbak, een vermogen van 36 pk en een topsnelheid van 130 km/uur.
Deze Renault Dauphine Gordini is uitgevoerd in zwart-wit gespoten vlakken met aan weerszijden het opschrift “POLICE”. Niet dat de heldhaftige auto geschikt is om een dappere achtervolging in te zetten, want met een acceleratie van 30 seconden om de 100 km/uur te bereiken, maak je niet echt een vuist tegen gewiekste misdadigers. Maar met deze nostalgische uitmonstering en met een heus zwaailicht op het dak (magnetisch bevestigd en verwijderbaar), is de Gordini een vertederende auto die bij omstanders altijd tot veel sympathie en een ontspannen praatje zal leiden. Het interieur is uitgevoerd in stemmig rood en zwart kunstleer. De auto is zowel optisch als technisch in goede staat, zij het dat de Skai-leren zittingen enkele gebruikssporen te zien geven.



Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 11.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Renault Dauphine Gordini van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur