Ford Vedette


Kenmerken

Merk
Ford
Model
Vedette
Carrosserie
Cabriolet

Tellerstand
88500 kilometers
Referentieno.
0001243
Kleur
Rood
Kleur interieur
Grijs
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
2158 cc

Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Vermogen
66 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze Ford Vedette is nieuwe geleverd in 1951 in Frankrijk. De eerste eigenaar koos ervoor om de auto nieuw geleverd te krijgen met de optionele Cotal elektrische versnellingsbak met stuurver-snelling. In 1978 wisselde de Vedette van eigenaar en werd hij volledig body-off gerestaureerd.
Een latere eigenaar heeft de auto geconverteerd van een tweedeurs sedan (“coach”) naar een ca-briolet. Bovendien is de auto voorzien van dorpelstrips. Het olijfgroene interieur en de zwart-linnen, handmatig te bedienen kap zijn in goede staat.
Bij de auto is een kleine verzameling historische documenten aanwezig, zoals nota’s, een taxatie-rapport, een pagina uit een veilingbrochure en een afdruk van de originele brochure.


Algemeen

De Ford Vedette is weliswaar in Detroit in de VS ontworpen, maar hij is geproduceerd in de Franse Ford fabrieken in Poissy. Hij werd gemaakt van 1948 tot 1954 en was een auto uit de hogere middenklasse. De Vedette werd aangedreven door een 2158 cc V8 motor met zijkleppen. Destijds was de Vedette de enige Franse auto met een V8 motor. De acht cilinders brachten een vermogen van 60 pk naar de achterwielen. Het model had interessante bijzonderheden. Zo zijn de drie openingen op de spatschermen geïnspireerd op de Buick en herbergt de typisch Amerikaanse neus een imposante GH grille.
De Vedette werd op de markt gebracht als vierdeurs fastback, vierdeurs sedan, vierdeurs landaulet, vijfdeurs stationwagen, tweedeurs coupé en tweedeurs cabriolet. In 1950 kreeg de auto een stijver chassis en in 1951 volgde een grondige facelift met een voorruit uit één stuk, betere schokdempers en remmen, een nieuw ontworpen interieur en een grotere kofferbak.
In 1954 werd de Franse fabriek verkocht aan Simca en werd de vernieuwde Vedette op de markt gebracht als Simca Vedette.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Ford Vedette

Karaktervolle jaren-50 cabriolet - bouwjaar 1951 - historische 2158 cc V8 motor


€ 23.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Ford Vedette van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur