Volkswagen T1 Samba


Kenmerken

Merk
Volkswagen
Model
T1 Samba
Carrosserie
Bus

Tellerstand
82068 mijlen
Referentieno.
0001252
Bestuurderszijde
Links

Transmissie
Handgeschakeld
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze Volkswagen T1 Samba is uitgevoerd in de fraaie wit-rode kleurencombo, die zowel aan de buiten- als de binnenzijde consequent en in het originele Volkswagen-schema zijn aangebracht. Bij de auto is een officieel door Volkswagen verstrekt "Zertifikat über den Auslieferingsstatus Ihres Volkswagen Kleinbus, Sondermodel ‘Sambabus’" aanwezig, waarin de originele kleuren worden bevestigd als "Tizianrot" en "Beigegrau". De auto is aan de binnenzijde uitgevoerd met kunstleren bekleding. Deze Sambabus is in december 1966 nieuw geleverd in St. Louis in de Verenigde Staten. Tot de gedetailleerde specificaties behoren zes uitklapbare zijramen. Later is hij voorzien van een dakrek dat uitstekend past in het tijdsbeeld.
De auto is in 2005 deels gerestaureerd waarbij onder meer de motor is gereviseerd, de auto is overgespoten en het chroomwerk is verbeterd. De Samba is sinds 2019 in Nederland en voorzien van een Nederlands kenteken. Daar is toen de volledige bekleding van het interieur vervangen. Daarna heeft de auto groot onderhoud genoten, waardoor de auto ook technisch geschikt is voor lange plezierritten. Van de Nederlandse werkzaamheden zijn alle nota’s en specificaties aanwezig.


Algemeen

De Volkswagen T1 staat ook bekend als de spijltjesbus en is een hoog gewaardeerde klassieker geworden. De Samba uitvoering is een zogenaamde Microbus met wijd openende zijdeuren, drie zitrijen en extra dakraampjes. De motor is een luchtgekoelde 1493 viercilinder motor van 42 pk die aan de achterzijde is ingebouwd onder de kofferruimte. De topsnelheid is 105 km/uur. De auto werd gebouwd van 1951 tot 1967 en werd altijd uitgevoerd in twee kleuren, waaronder een wit dak. De Samba was de luxe uitvoering van de Volkswagen T1.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Volkswagen T1 Samba

Originele Samba - bouwjaar 1967 - met certificaat van originaliteit - nieuwe lak en bekleding - recent groot onderhoud genoten


€ 84.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Volkswagen T1 Samba van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur