Rolls-Royce Phantom II Hooper Limousine


Merk
Rolls-Royce
Model
Phantom II Hooper Limousine
1e Toelating
1934
Tellerstand
323 mijlen
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Rechts
Kleur
Zwart en rood
Kleur interieur
Zwart leer, rode stof
Vermogen
120 pk
Motorinhoud
7668 cc
Carrosserie
Limousine
Referentieno.
0001282

Majestueus, voornaam, stijlvol ... Er zijn nauwelijks woorden te vinden die de klasse en uitstraling van deze vooroorlogse Rolls-Royce Phantom II in één keer kunnen weergeven. Zodra deze Phantom II komt voorrijden, zijn alle ogen als vanzelf op deze auto gericht. De auto heeft een ‘presence’ die onevenaarbaar is.
In de vooroorlogse jaren werden de koetswerken van Rolls-Royce altijd van een carrosserie voorzien door koetsbouwers. Deze Phantom II is gebouwd door Hooper Coachbuilders Ltd., kortweg Hooper, die voor de eerste eigenaar, Lady Bicket, een Limousine koets heeft gebouwd. Lady Bicket bestelde haar Phantom II bij Jack Barclay Ltd. in London die destijds de grootste Rolls-Royce dealer van het Verenigd Koninkrijk, maar ook van de hele wereld, was. Soms wordt deze carrosserievorm ook aangeduid als ‘4d6l limousine’, wat staat voor 4-door, 6-light limousine en wat erop wijst dat het een vierdeurs koetswerk betreft met zes zijruiten (drie aan elke zijde). Een dergelijke koets heeft als kenmerk dat de achterbank boven de achteras is gebouwd. Daardoor ontstaat een enorm grote binnenruimte waar meestal opklapbare, tijdelijke stoelen zijn ingebouwd. De Phantom II Hooper Limousine bij Classic park is voorzien van een zwart lederen interieur voorin, en achterin, achter de separatiewand, van een rood stoffen interieur. Een dergelijk interieur ademt de klasse van de eerste eigenaresse uit. Tegen de separatiewand zijn twee provisionele stoelen weggeklapt die eenvoudig zijn uit te vouwen, waardoor de auto een ruime zevenpersoons limousine wordt.
De zwart met rode lakkleur verwijst naar het Engelse koningshuis dat een dergelijke kleurstelling destijds standaard liet aanbrengen. Achterop de auto is een grote bagagekoffer aangebracht waardoor de auto ook voor picknicktochten zeer geschikt is.
De 7668 cc zescilinder motor loopt zeer fraai en geeft veel koppel bij een laag toerental. De Phantom II kan daardoor prima meekomen in het hedendaagse verkeer. In de mee te leveren documentatie zitten enkele uitgebreide taxatierapporten en documenten die een groot deel van de eigenarenhistorie weergeven.Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 49.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Rolls-Royce Phantom II Hooper Limousine van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur