MG F-Type Magna Salonette


Kenmerken

Merk
MG
Model
F-Type Magna Salonette

Tellerstand
5884 mijlen
Referentieno.
0001003
Kleur
Beige over Groen
Kleur interieur
Groen
Bestuurderszijde
Rechts
Motorinhoud
1271 cc

Transmissie
Handgeschakeld (3 versnellingen)
Vermogen
37 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

De MG F-Type Magna was de eerste zes cilinder ooit van MG. Je kunt zonder twijfel zeggen dat dit een echte sportauto is met zijn typische zes-in-lijn motor. De F-Type werd geleverd in verschillende carrosserie varianten en was met zijn lange motorkap en gekantelde grille zeker opvallend. Uitgerust met een zijdezacht lopende, en koppelrijke zes-in-lijn motor met een van een competitie-afgeleide versnellingsbak geeft dit een heerlijke rijervaring.

Deze F-Type Magna is een zeldzame Salonette-uitvoering, zijn er nieuw ongeveer 390 van gemaakt. Vandaag de dag zijn er minder dan 10 bekend! Uitgaande van het F-Type register is dit mogelijk de oudste, nog originele Salonette die er bestaat. Deze auto verkeert in topstaat en is volledig gerestaureerd in een tijdscorrecte kleurstelling. Natuurlijk is deze auto ook matching numbers. De officiële “Pass-out Voucher”, gedateerd op 9 januari 1932 wordt met de auto meegeleverd evenals een originele “MG Magna Motoring”-brochure. De F-Type Magna wordt ook wel eens de kleine “Blue Train” genoemd, omdat de auto lijkt op een kleine variant van de iconische Bentley. De 1.285cc motor produceert een indrukwekkende hoeveelheid geluid die men in eerste instantie niet zou verwachten van zo’n vriendelijk ogende auto. Op de weg bied de MG een typische vooroorlogse sportauto ervaring en heeft daarom terecht veel bewonderaars. Deze auto beschikt daarnaast ook over een FIVA paspoort en is uitermate geschikt om deel te nemen aan een concours d’elegance. Het is een handzame exoot in topconditie die in geen enkele collectie zal misstaan.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

MG F-Type Magna Salonette

Zes cilinder motor - Zeldzame Salonette uitvoering - Volledig gerestaureerd - Matching numbers


€ 99.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de MG F-Type Magna Salonette van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur