Chrysler Windsor Newport Hardtop


Kenmerken

Merk
Chrysler
Model
Windsor Newport Hardtop
Carrosserie
Coupé

Tellerstand
71212 mijlen
Referentieno.
0001216
Kleur
Beige
Kleur interieur
Beige/rood
Bestuurderszijde
Links
Motorinhoud
4100 cc

Transmissie
Automaat
Vermogen
123 pk
Brandstof
Benzine


Specifiek

Deze van oorsprong Amerikaanse Chrysler Windsor Newport Hardtop is in 1994 naar Frankrijk geëxporteerd. In 2006 is hij gekocht door een Nederlandse eigenaar die hem in de jaren 2006 - 2008 een omvangrijke restauratie heeft gegeven, inclusief een restauratie van de motor en de versnellingsbak. Van deze restauratie zijn nota’s, onderdelenlijsten en meer dan 900 foto’s beschikbaar. De kleurencombinatie die toen is gekozen heeft veel gelijkenis met het originele kleurenschema Pagoda Cream met Crown Maroon dak.
Bij deze auto is een uitgebreid dossier beschikbaar met originele brochures, kentekenbewijzen van enkele vorige eigenaren, een CD met restauratiefoto’s en rekeningen van de restauratie, een origineel werkplaatshandboek en onderdelenlijst (elk afzonderlijk met de omvang van een telefoonboek), en zelfs twee klassieke Amerikaanse kentekenplaten.
Deze fraaie en zeldzame Chrysler is in zeer goede staat en staat garant voor nog vele nostalgische mijlen in klassieke Amerikaanse sferen.


Algemeen

Aan het eind van de jaren veertig kwam Chrysler met een serie Royal en Windsor modellen. Deze werden aangeboden als vierdeurs sedan, vierdeurs limousine, tweedeurs coupé en tweedeurs convertible. De auto’s ademen van voor naar achter de klassieke Amerikaanse sfeer uit, met een grote en comfortabele carrosserie, een overdaad aan chroom en sierlijsten, twee brede en comfortabele banken, een sierlijk, nostalgisch dashboard en een groot, klassiek stuurwiel.
Onder de imposante motorkap huist een handgeschakelde zescilinder lijnmotor met een inhoud van 4106 cc die met zijn 120 pk gemakkelijk is opgewassen tegen het statig verplaatsen van de 5,29 meter lange en 1770 kg zware coupé. Hij biedt ruimte aan vier of vijf passagiers en een grote hoeveelheid bagage. Met zijn typische Amerikaanse karakter is het een auto die altijd de ogen op zich gericht weet en tevens de passagiers in absoluut comfort weet te vervoeren.
Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

De Chrysler Windsor Newport Hardtop

Bouwjaar 1950 - klassieke Amerikaanse lijnen - gerestaureerd - technisch en optisch in goede staat.


€ 42.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Chrysler Windsor Newport Hardtop van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur