Delahaye 135 MS


Merk
Delahaye
Model
135 MS
1e Toelating
1947
Tellerstand
75558 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Rechts
Kleur
Beige
Kleur interieur
Bruin
Carrosserie
Cabriolet
Referentieno.
0001227

Deze Delahaye 135 MS Worblaufen cabriolet heeft een uitzonderlijke uitstraling. Het zijn niet alleen de sportieve koetslijnen en achterover hellende grille, maar het zijn ook de art deco vormen, de kleurkeuze van de lak, het interieur, het opmerkelijke dashboard met het transparante driespaaks stuurwiel en de transparant vormgegeven knoppen die alle aandacht naar zich toetrekken. In totaal zijn er door Worblaufen slechts zes exemplaren van de Delahaye 135 MS cabriolet gemaakt. De neus van deze auto heeft een vormgeving die op geen van de andere vijf gebouwde Worblaufen cabriolets voorkomt en die de auto een uitermate uitgebalanceerd aanzien geven. Dit exemplaar wordt beschouwd als de mooiste van de zes. De 135 MS heeft een zijwaarts scharnierende motorkap, waaronder een 3557 cc 6-cilinder lijnmotor met bovenliggende nokkenas en drie carburateurs is ingebouwd. Deze is gekoppeld aan een Cotal versnellingsbak en levert een vermogen van 132 pk.
Deze Delahaye heeft tot 2014 Zwitserse eigenaren gehad en is toen geïmporteerd naar Nederland, waar de auto sinds maart 2015 op kenteken staat. In 1998 heeft de motor een revisie ondergaan en in het najaar van 2015 is de carrosserie overgespoten, waarbij de auto is teruggebracht naar de oorspronkelijke gebroken-witte kleur. Het interieur is deels voorzien van het originele leder.
Deze ruime vierpersoons cabriolet is in zeer goede staat. In de documentatie zijn diverse onderhouds- en restauratienota’s aanwezig, originele brochures en restauratiefoto’s, alsmede een fabrieksverklaring dat er slechts zes exemplaren zijn gebouwd.Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie

Delahaye 135 MS

Zeldzame Delahaye 135 MS Worblaufen cabriolet - in zeer goede staat - vele fraaie ontwerpdetails - één van slechts zes exemplaren


€ 229.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Delahaye 135 MS van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur