Rolls-Royce 20/25 3-Position Drophead Coupé by H.J. Mulliner


Merk
Rolls-Royce
Model
20/25 3-Position Drophead Coupé by H.J. Mulliner
1e Toelating
1934
Tellerstand
53740 mijlen
Brandstof
Benzine
Transmissie
Handgeschakeld (4 versnellingen)
Bestuurderszijde
Rechts
Kleur
Lichthemelsblauw
Kleur interieur
Grijs
Vermogen
75 pk
Motorinhoud
3669 cc
Carrosserie
Cabriolet
Referentieno.
0001363

Deze Rolls-Royce is een prachtig voorbeeld van een 20/25 (ook wel “20/25 HP”) met een zeldzame three-position Drop Head Coupé carrosserie van carrosseriebouwer H.J. Mulliner. Deze auto werd naar de specificaties van ’s werelds bekendste Rolls-Royce dealer Jack Barclay besteld op 16 juli 1934. Het chassis werd geleverd aan H.J. Mulliner op 11 oktober 1934 die er vervolgens de three-position Drop Head Coupé carrosserie op bouwde. De voltooide automobiel werd verkocht aan J.W. Ansell van Rainham, Surrey, op 28 januari 1935.

Een uitgebreide restauratie werd uitgevoerd tijdens de 80-er jaren. Hierna is de 20/25 getoond op diverse evenementen. Dit leidde tot diverse prijzen waaronder de Rolls-Royce of England Trophy voor “de beste vooroorlogse automobiel” op de nationale Rolls-Royce meeting in Lancaster en de Rolls-Royce Trophy voor de “best in class” op de Grand Classic Show in Columbus, Ohio.

In 1988 werd deze 20/25 in Engeland ingevoerd en maakte deel uit van een uitzonderlijke collectie automobielen. Na de restauratie in de 80-er jaren is er weinig, doch regelmatig, met de automobiel gereden. De prachtige restauratie was duidelijk van een zeer hoge standaard. Zo heeft de lak nu nog steeds een uitzonderlijk diepe glans en het grijze lederen interieur verkeert in een prachtige conditie.

Deze waanzinnig mooie 20/25 heeft nog steeds de originele motor die technisch en optisch een juweel is. Dit is een echte Rolls-Royce: het starten gaat eenvoudig, het rijden soepel en rustig. Het dak heeft drie posities: het kan helemaal open, het kan alleen aan de voorzijde open en het kan helemaal dicht. De lamellen in de statige grille openen automatisch zodra de motor warm wordt. In de kofferklep is een prachtige gereedschap verwerkt. Het leer, het houtwerk, de tapijten, alles in het interieur is in uitstekende staat.

De Rolls-Royce heeft een Nederlandse registratie en is in uitstekende staat.Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 189.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Rolls-Royce 20/25 3-Position Drophead Coupé by H.J. Mulliner van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur