Porsche 911 Carrera S 3.8


Merk
Porsche
Model
911 Carrera S 3.8
1e Toelating
2005
Tellerstand
138205 kilometers
Brandstof
Benzine
Transmissie
Automaat
Bestuurderszijde
Links
Kleur
Indisch Rood
Kleur interieur
Donker blauw
Vermogen
355 pk
Motorinhoud
3824 cc
Carrosserie
Coupé
Referentieno.
0001366

In 2005 kwam de zesde generatie Porsche 911 op de markt. Deze nieuwe Porsche, ook aangeduid als 997, was de eerste serie waarop de voor de 911 zo kenmerkende koplampen weer in ere waren hersteld. Aanvankelijk werd de 997 serie alleen geleverd als Carrera en als Carrera S. In latere jaren kwamen daar uitvoeringen bij als o.a. de GT3, Targa 4(S) en Turbo. Daar waar de Carrera met zijn 3.6 liter motor al 325 pk had, daar is de motor van de Carrera S maar liefst 3.8 liter groot en is het motorvermogen gestegen tot 355 pk. Dit maakt het mogelijk om, in combinatie met de tiptronic, de bekende acceleratie van 0 naar 100 km/uur af te raffelen in slechts in 4.8 seconden. De opgegeven topsnelheid is, niet gehinderd door een snelheidsbegrenzer, maar liefst 293 km/uur. Dat zijn naar huidige maatstaven nog steeds geen verkeerde cijfers…

Een Porsche is sowieso in vele opzichten een topbeleving maar deze specifieke 911 heeft daarbovenop nog net wat extra om u het gevoel te geven wat bijzonders te bezitten: deze Carrera S is naar onze mening namelijk meer dan briljant samengesteld. De Indisch-rode exterieurkleur in combinatie met het prachtig donkerblauwe lederen interieur is zeker niet alledaags maar geven de Porsche een bijzonder frisse uitstraling. Zoals de 911 van uw beeldscherm afspat zo wordt de auto ook real-live ervaren. Wat is deze origineel Nederlands geleverde Porsche een zuiver en fris exemplaar. De auto staat grotendeels in de originele lak en de bekleding vertoont nauwelijks sporen van gebruik. Duidelijk een 911 die is gekoesterd.

Zoals bij elke Porsche 911 is het een feest om de motor te horen zodra hij wordt gestart. De boxermotor creëert het typische en herkenbare Porsche-geluid. Zodra de tiptronic in drive is gezet kan worden genoten van de sublieme wegligging waar de 911 bekend om staat. De Carrera S is in combinatie met deze versnellingsbak een echte allrounder: de auto laat zich heerlijk lui rijden, en is daarmee ook prima geschikt voor dagelijks gebruik, maar ook de sportieve bestuurder wordt absoluut perfect bediend. Vanwege het feit dat het hier om een Carrera S gaat, kunt u standaard ook al genieten van bijvoorbeeld de fijne xenon verlichting, de mooie rode remklauwen die goed matchen met de Indisch rode lak, de fraai verchroomde dubbele uitlaatstukken links en rechts en de prachtige zilvergrijze wijzerplaten die het gevoel versterken met iets bijzonders onderweg te zijn. Deze Carrera S is daarbovenop ook nog voorzien van bijvoorbeeld een origineel, door Porsche recent geüpgradede info-/audio-/navigatiesysteem, automatische airconditioning en een stalen schuif-/kanteldak.

Dit is een bovengemiddeld en zeldzaam mooi exemplaar, uniek door zijn eigenwijze samenstelling. Alle boekjes zijn bij de auto aanwezig en het onderhoudsboekje laat zien dat de auto punctueel en enkel door een officiële Porschedealer of een echte Porsche specialist is onderhouden (zie de foto’s van het onderhoudsboekje op de Classic Park website). De auto heeft recent onderhoud genoten bij Porsche centrum Gelderland. Gaat u voor een rondje rond de kerk of wordt het een bestemming waar heerlijk gestuurd kan worden (al dan niet te bereiken via de Duitse Autobahn)? De keuze is aan u, de 911 is er klaar voor…Deel deze pagina

Deel deze pagina

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopie
€ 54.900

Renald van Dijke

Uw Classic Park contactpersoon
0411 60 5000

Ervaar het zelf

Maak een afspraak en bekijk de Porsche 911 Carrera S 3.8 van dichtbij! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen met u contact op voor een afspraak.

Verstuur